Ekensdal Dinner Club

13–14 April

Välkommen till Ekensdal för en kväll utöver det vanliga

Längst ut på Skurus norra udde byggdes för hundra år sen Ekensdals tjärfabrik. Platsen var idealisk med både tillgång till transport via vattnet och Skurus alla tallstubbar.

Åren gick, verksamheter flyttade in och ut och för tio år sen kom vi hit! Vi renoverade Ekensdal grundligt och började erbjuda konferenser, bröllop och andra events. Men ända sedan dess har våra gäster i all välmening önskat/tjatat/bönat/hoppats att vi att ska öppna en restaurang.

”Det vore så trevligt om man kunde komma hit och äta en bit mat som på en vanlig restaurang.”

Så för att fira vårt 10/100 års jubileum öppnar vi nu upp dörrarna och bjuder in gäster att uppleva Ekensdal på ett helt nytt sätt i vår Dinner Club.

Under kvällen serveras en exklusiv trerättersmeny innehållande det bästa säsongens råvaror har att erbjuda, ett par små överraskningar och en hel del gastronomiskt finlir. Till detta har vi tillsammans med vår sommelier satt ihop ett passande dryckespaket (ni väljer om ni vill ha med eller utan alkohol).

Efter middagen finns möjlighet att stanna kvar och runda av kvällen med lite musik och någonting att dricka i vår bar/lounge på entrévåningen.

Specialkost & Allergier

Viktigt! All specialkost och allergier måste föranmälas.

Är ni ett större sällskap?

Samla ihop kompisgänget, kollegorna eller varför inte grannarna? Nu erbjuder vi möjligheten att boka vår Chambre Séparée om ni är ett större sällskap (minst 12 personer). Då får ni ett eget “privat” rum i anslutning till köket – nära händelsernas centrum men ändå avskilt. Missa inte denna möjlighet!

Sittningar

Fredag 13:e April

  • 18.30
  • 19.00
  • 19.30
  • 20.00
  • Chambre Séparée (Minst 12 personer – valfri tid)

Lördag 14:e April

  • 18.00
  • 18.30
  • 19.00
  • 19.30
  • 20.00
  • Chambre Séparée (Minst 12 personer – valfri tid)

Antalet platser är begränsat – och det är först till kvarn som gäller!

Detta med restaurang är inte riktigt del av vår huvudsakliga verksamhet och vårt alkoholtillstånd tillåter endast slutna sällskap – så genom att anmäla er till den här middagen kommer ni automatiskt att få ett medlemskap i (det kostnadsfria och mycket exklusiva) Ekensdal Dinner Club. Detta innebär i sin tur att vi måste få både namn & mailadress för samtliga i sällskapet som ska delta. Hoppas ni har förståelse för detta 🙂

Pris

Priset för menyn är 1095kr/person inklusive vinpaket (eller alkoholfritt alt.)

Bokning

Bordsbokning kan endast göras på följande adress:

dinnerclub@ekensdal.se

Bokningsvillkor

Bokningen är bindande från tre dagar före ankomst – detta för att restaurangen endast har öppet denna dag och vi vill inte att de fina råvaror vi köper in ska gå till spillo.

Vid utebliven ankomst förbehåller sig Ekensdal rätten att debitera er med 650 kr per bokad gäst som inte kommer. Det låter lite strängt, vi vet, men hänger ihop med punkten ovan. Vi har knappt några marginaler för ett sånt här arrangemang, det innebär att det räcker att en handfull gäster inte dyker upp så går vi back den här kvällen, och det vore väldigt tråkigt.

Du som bokare är personligt ansvarig för hela bokningen. Bokningen gäller för det angivna antalet gäster.

Meny • 13–14 April

Champagne

Förrätt

Bifftartar med katsobushi-dressing och sötpotatiscrisp
Kabuto Chardonnay, Patta Family, La Mancha, Spanien

Varmrätt

Torskrygg med sotad selleri, ostron- & brynt smöremulsion samt vit sparris
Campo Alegre, Francois Lurton, Rueda, Spanien 2015

Efterrätt

Rabarber med kardemumma, vaniljkräm och gräddfilssorbet
Moscato d’Asti D.O.C.G, Vigna Senza Nome, Piemonte, Italien 2016

Här finns vi

Ekensdal
Skurusundsvägen 151
131 46 Nacka

Hör av dig

Telefon: 08-716 01 66
Instagram: @ekensdal
Facebook: Ekensdal

Ekensdal

Här är Ekensdal!

Båten från Nybrokajen tar 30 min hit.
Väljer du att åka med bil/buss tar det 15 min från Slussen.